DSpace Repository

Competitive risks in agribusiness and the ways for reducing them

Show simple item record

dc.contributor.author Lazariashvili, Tamar
dc.date.accessioned 2019-11-14T09:14:25Z
dc.date.available 2019-11-14T09:14:25Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation III International Scientific Conference: "Challenges of Globalization in Economics and Business", Tbilisi, 2018, pp. 233-236 en_US
dc.identifier.isbn 978-9941-13-764-8
dc.identifier.uri http://dspace.tsu.ge/xmlui/handle/123456789/457
dc.description 1. საქართველოს სტატისტიკის ეროვნული სამსახური www.geostat.ge 2. ხარაიშვილი ე., კონკურენციისა და კონკურენტუნარიანობის პრობლემები საქართველოს აგროსასურსათო სექტორში, თბილისი, 2011. გვ.101. 3. გაეროს განვითარების პროგრამა (2008), ჰუმანური განვითარების ანგარიში 2007/2008. 4. საქართევლოს რელიეფი - სიმაღლებრივი დახასიათება. http://geografian.wordpress.com 5. www.geostat.ge 6. www.geostat.ge 7. ლაზარიაშვილი თ. აგრობიზნესის განვითარების შემაფერხებელი ფაქტორები და მათი დაძლევის გზები საქართველოში. საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია „ეროვნული ეკონომიკების მდგრადი განვითარების აქტუალური პრობლემები“, პაატა გუგუშვილის სახელობის ეკონომიკის ინსტიტუტი, თბილისი, 10-11 ივლისი, 2015. en_US
dc.description.abstract The paper studies the trends of agribusiness development in Georgia, analyzes the existing competitive risks in this field and assesses the role of the state in the development of agri-food business. While assessing competitive risks, the level of income of enterprises and individuals should be taken into consideration. Attraction of new customers by increasing the awareness and reputation of a product on new and existing markets is very important. The factors hindering the development of agri-business are identified in the paper by applying appropriate methods; the ways to solve the problems are suggested, conclusions are developed and recommendations for reducing competitive risks in agri-business are provided. en_US
dc.language.iso ge en_US
dc.publisher Ivane Javakhishvili Tbilisi State University Press en_US
dc.subject agribusiness; competitive advantage; competition; reduction of competitive risks en_US
dc.title Competitive risks in agribusiness and the ways for reducing them en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

  • Article
    An article in a journal, magazine, newspaper. Not necessarily peer-reviewed. May be an electronic-only medium, such as an online journal or news website.

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account