Competitive risks in agribusiness and the ways for reducing them

Loading...
Thumbnail Image
Date
2018
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Ivane Javakhishvili Tbilisi State University Press
Abstract
The paper studies the trends of agribusiness development in Georgia, analyzes the existing competitive risks in this field and assesses the role of the state in the development of agri-food business. While assessing competitive risks, the level of income of enterprises and individuals should be taken into consideration. Attraction of new customers by increasing the awareness and reputation of a product on new and existing markets is very important. The factors hindering the development of agri-business are identified in the paper by applying appropriate methods; the ways to solve the problems are suggested, conclusions are developed and recommendations for reducing competitive risks in agri-business are provided.
Description
1. საქართველოს სტატისტიკის ეროვნული სამსახური www.geostat.ge 2. ხარაიშვილი ე., კონკურენციისა და კონკურენტუნარიანობის პრობლემები საქართველოს აგროსასურსათო სექტორში, თბილისი, 2011. გვ.101. 3. გაეროს განვითარების პროგრამა (2008), ჰუმანური განვითარების ანგარიში 2007/2008. 4. საქართევლოს რელიეფი - სიმაღლებრივი დახასიათება. http://geografian.wordpress.com 5. www.geostat.ge 6. www.geostat.ge 7. ლაზარიაშვილი თ. აგრობიზნესის განვითარების შემაფერხებელი ფაქტორები და მათი დაძლევის გზები საქართველოში. საერთაშორისო სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია „ეროვნული ეკონომიკების მდგრადი განვითარების აქტუალური პრობლემები“, პაატა გუგუშვილის სახელობის ეკონომიკის ინსტიტუტი, თბილისი, 10-11 ივლისი, 2015.
Keywords
agribusiness; competitive advantage; competition; reduction of competitive risks
Citation
III International Scientific Conference: "Challenges of Globalization in Economics and Business", Tbilisi, 2018, pp. 233-236
Collections